De havde gemt sig ovre i det bagerste hjørne af lokalet – to modige herrer. For de havde meldt sig til et arrangement om ‘Kvinder og Magt’, hvor de øvrige 35 deltagere var kvinder. Desværre helt som forventet. Nu sad de der. Og dyb respekt for det.
Jeg havde netop fortalt, at når kvinder rammer alderen plus/minus 45, dropper en del af dem (læs: for mange) en strygende karriere for at starte selv. Ikke fordi de er utilfredse med indholdet, kollegerne og medarbejderne. Men fordi tonen, kulturen og formen, når de kommer op i hierarkiet, får dem til at opleve mangel på mening, anerkendelse og betydning. De bliver trætte – og skrider.

Så var det, at spørgsmålet kom fra den ene af herrerne ovre i hjørnet:
”Ja, vi sidder jo her og tænker lidt over, om det, du siger der, ikke bare minder om, når vi mænd skifter bilen ud i samme alder?” ”Eller,” tilføjede den anden mand, ”konen.” 
Mit svar lød: ”Jeg tænker, at hvis du køber en bil, er du nødt til at løbe endnu hurtigere på jobbet for at betale den. Det har mildt sagt ikke den samme omkostning for din arbejdsgiver, som hvis en dygtig kvinde forlader sin post, fordi hun mangler anerkendelse og opbakning.”

Lige der blev jeg træt – på Danmarks vegne 

Fordi de to modige herrer og – frygter jeg, en masse andre mænd – misser betydningen af det, jeg illustrerede. Samme uge havde jeg lige besøgt en stor dansk virksomhed, som i deres medarbejderanalyse havde opdaget, at den gruppe, som trivedes dårligst, netop var kvinder i det aldersspænd. Men bliver der gjort noget ved det? Nej.

I stedet bliver kvinders smækken med døren tolket som: Behov for større work/life balance. For blød – kan ikke klare mosten. Eller overgangsalder (overgangalder, min bare…).

Da jeg for et års tid siden spurgte på LinkedIn hvor mange kvinder, der kunne genkende trætheden i netop denne sammenhæng, blev det til 60 likes på et døgn og en del mails med personlige refleksioner. Så jo – mange kvinder har det på den måde. Også selvom de endnu hænger på, fordi de tror, de er ’den eneste, som ikke kan klare mosten’.

Det handler om styrke – ikke svaghed
Det, at kvinder kan mærke sig selv og fornemmer, der er noget galt, er en styrke. Det, at kvinder vågner op – uanset alder – er afgørende. For der ER andet og mere i livet. Der SKAL findes en anden måde at drive business på. Der MÅ være en anden måde at lede og gøre sig gældende på. Og hvis Danmark og erhvervslivet ikke begynder at forstå disse små tegn på protest eller aktion, vil vi miste. Ikke kvinderne (de skal nok klare sig) – men samfundet og virksomhederne.

Kvinder er vor tids kanariefugle
Ligesom kanariefuglene i kulminerne er kvinder et symptom på, at noget er galt i både samfund og organisationer. Når kvinder går ned, er resten kort sagt også på vej ned – inkl. mændene. Og flere og flere kvinder er ved at få nok nu.

Tegnene er der allerede: Women’s March var ikke kun i USA men fandt sted 673 steder i verden. Flere og flere sites både her og i Danmark fokuserer på kvinders essens og manglen på at kunne udfolde sig på egne vilkår. Og cirklerne arbejder gerne tværkulturelt med kunder og medlemmer fra flere forskellige lande. Begrebet ’Det Feminine’ bliver – trods insisterende dansk modstand – et stadig mere brugt ord i mange fora. Alt det eksisterede ikke for 5-10 år siden… men nu bobler det.

Kvinders kraft er fremtidens magt
Jeg tror, at den kraft blandt kvinder, som er ved at vækkes, med tiden kan blive en enorm magt – uanset, om den er formaliseret eller ej. En magt, som kan flytte os fra det meget maskuline (to-do) paradigme, som vi arbejder under i dag, over mod det feminine (relations-) paradigme. Det er den balance, der er brug for i fremtiden – siger ikke kun jeg men også forskere og fremtidseksperter i såkaldte megatrends.

Husk – der er en grund til, at du som kvinde fokuserer på udfordring og indflydelse mere end penge. Der er en grund til, at du er en dygtig leder: du har en kæmpestyrke i din empati og selvindsigt. Der er en grund til, at du har det svært med ikke at måtte vise for mange følelser på jobbet.

Bevar dig selv i dit arbejde
Det hele er ok – vi kan jo godt præstere, mens vi er bevidste om os selv og vores præferencer.

Og netop det med at præstere på jobbet kan du lære meget mere om i vores tre fastsatte workshops hen over året. Den første er søndag den 7. maj, og hold nu op, hvor er det emne aktuelt for rigtig mange kvinder: Kvinders retorik og kommunikation. Jeg håber du har lyst til at deltage.

Af egne hårde lærepenge ved jeg hvor meget, vores bevidsthed om sprog, ord, sætninger og kropssprog betyder for vores præstation – og for hvor meget, vi bliver hørt. Og bare rolig – jeg lærer dig IKKE at tale som en mand. Jeg lærer dig blot hvordan, du får ham til at høre dig allerbedst ;-).

Og her på falderebet skal du da lige læse mit sidste nye opråb i Berlingske om Sex, sange – og talende tissemænd 😉. For det spiller i et eller andet omfang også ind i alt det her.

På glad genhør – jeg håber, vi ses til workshoppen til maj.

Kærligst Birgitte

Kategorier: Mænd og kvinder på job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *