Vi må videre – som kvinder OG som mænd…

Så kom jeg i vælten igen – dvs. udtalte mig om et emne, karrierekvinders tøjvalg, som danske kvinder er helt enige om at være uenige om! Endnu engang opfatter en gruppe højtråbende kvinder på FB og i medierne emnet som sexistisk og damebladsagtigt og vil bare have det VÆK fra avisspalterne.
For 1) det er lige meget, hvad vi har på – bare vi præsterer og 2) når det ikke ‘bør’ være sådan, så skal vi i hvert fald ikke bringe emnet op… heller ikke selvom det eksisterer nedenunder. Konstant, altid og hele tiden.

Jeg, derimod, finder emnet forfriskende og forløsende – for ærligt: Vi kvinder ved som regel altid hvorfor, vi klæder os, som vi gør. Til fest, til middage, på arbejde. Det kan godt være, vi ikke taler så meget om det – men inde i vores hoved har vi en vis strategi for hvorfor, vi klæder os som vi gør i netop denne situation. Og alligevel er det sexistisk og undertrykkende, når emnet bringes op i medierne – hvilket paradoks!

Jeg har spekuleret på hvorfor, jeg konstant kommer på kant med den etablerede feminisme. For kvinderne i den boks kan virkelig ikke lide mig. Som i – virkelig ikke. Heller ikke selvom jeg konstant taler FOR kvinders frihed og muligheder – og i den grad kæmper for at give os større råderum. Endnu et sjovt paradoks.

I dag kom jeg frem til hvorfor:
1) jeg insisterer på at klæde mig feminint og italesætte hvorfor, jeg gør det. Jeg insisterer på at vise, jeg er kvinde. Og jeg gør det, selvom jeg får at vide, at det kan betyde, at mit budskab og jeg bliver taget mindre alvorligt. Det betyder ikke, at jeg går i hulkort nederdel eller nedringede bluser – men om sommeren har jeg f.eks. bare arme og bare ben. Og jeg har også jævnligt sko med hæle på.

2) jeg taler om forskellene på mænd og kvinder – og om friheden, som findes i at hvile i, at det er okay – det er faktisk naturligt og nødvendigt – at vi er forskellige. Også selvom vi er topuddannede og topambitiøse og topledere. Og jeg insisterer på at bringe både biologien og socialiseringen ind i diskussionen.

3) jeg råber op om vigtigheden af ‘Det feminine’ og behovet for at begynde at tænke ‘feminint’, hvis verden skal balanceres bedre, end den er i dag. Der er en skævvridning, som både Jung analytikere, psykoterapeuter, spirituelle ledere og filosoffer alle anerkender er en af de største mangler her på kloden i øjeblikket. Kort sagt – jeg siger, at den overvægt af maskuline værdier, som præger erhvervslivet, politik, beslutninger, værdier, overbevisninger og strategier er usund og skal brydes. Med det feminine som redskabet.

Alle tre ting er bare NO GO. Og så får jeg tæsk. Og jo mere jeg tænker over det, jo mere bliver jeg glad for de tæsk – for det betyder, at jeg rammer noget i tiden, som gør ondt. Som smerter. Som er uforløst. Og når jeg samtidig får mails og kommentarer og hilsener fra kvinder, som takker mig for at åbne munden og sige det, de føler men ikke orker at debattere og udtrykke, så bliver glæden dobbelt.

Sharman i Peru renser med hellig røg

Sharman i Peru renser med hellig røg.

Kom og hør mere
Derfor insisterer jeg også på, at jeg sagtens kan diskutere karriere og rådgive, undervise og peptalke om diversitet og mænds og kvinders karriere, samtidig med, at jeg holder mere spirituelle og feminine workshops og forløb, som handler om personlig udvikling og om at vågne og ‘finde hjem’. Som kvinde. Netop det spirituelle fortæller jeg mere om på Birkerød Bibliotek onsdag den 19. oktober kl. 17 – med udgangspunkt i den spirituelle rejse jeg tog til Peru for ½ år siden. Kom og hør med, hvis du kan og har lyst. Det vil glæde mig…

Det er nemlig på tide. At vi kommer videre – som kvinder. At vi finder hjem til os selv igen. Til vores kvindelighed. Til vores feminine styrker. Og derfor lancerer jeg også i løbet af måneden FLC Online (Feminie Leadership Circle), hvor du kan lære mere om din essens, din historie, din fortid, din kultur, dine kollektive ar – og alt det, du kan lære ved at finde hjem igen. Eller måske snarere finde ind til den del af dig, som får dig til at føle dig mere hel.

Mens du venter på alt det spændende, som er på vej herfra, kan du passende overveje:
1) hvilke karakteristika mener du, verden mangler i øjeblikket? Hvad har vi – kollektivt – brug for at have mere af for at skabe en bedre og mere hel verden?
2) hvilke følelser vækker ordet ‘feminin’ i dig?
3) hvilke ord associerer du begrebet ‘feminin’ med?

Jeg vil rigtig gerne høre dine tanker og refleksioner på mine tre punkter. Så – skriv endelig til mig, hvad der spontant kommer til dig af tanker, følelser, refleksioner – det vil jeg glæde mig til.

Mange hilsner

Birgitte

PS. Husk det første FLC Live den 27. oktober.

Kategorier: diversitet, Kommunikation, Ledelse, Mænd og kvinder på job, rekruttering og Værdier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *